Warmtepomp installatie

Duurzaam verwarmen met een hoog rendement

Met een warmtepomp kun je thuis (of op kantoor)  op een duurzame manier verwarmen. Het grootste voordeel van een warmtepomp is dat gratis energie uit de buitenlucht wordt gebruikt. Deze energie wordt door de warmtepomp opgewaardeerd tot bruikbare warmte. Hiervoor is alleen elektriciteit nodig. Aspers Installatietechniek geeft graag deskundig advies!

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een installatie welke bestaat uit twee delen: een binnen- en een buitenunit.

De buitenunit wordt afhankelijk van de situatie geplaatst in de tuin, aan de gevel of op een plat dak. De buitenunit onttrekt warmte aan de buitenlucht. Deze wordt door de warmtepomp naar hogere temperaturen gebracht tot bruikbare warmte voor in de woning. De binnenunit zorgt voor de afgifte van deze warmte aan de vloerverwarming en eventueel aan de warmwaterboiler. Op warme dagen kan de warmtepomp tevens zorgen voor verkoeling, mits je woning is voorzien van een laagtemperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

All electric warmtepompsysteem

Dit betekent wonen zonder aardgas. Het systeem verwarmt je woning volledig met de warmtepomp en voorziet je tevens van warmwater middels de warmwaterboiler.

Een voorwaarde is dat je woning optimaal geïsoleerd moet zijn en voorzien is van een laagtemperatuur afgiftesysteem zoals vloerverwarming. In de praktijk betekend dit dat alleen nieuwbouwwoningen hiervoor in aanmerking komen. De aanschaf- en installatiekosten van een all electric warmtepomp zijn fors hoger dan de aanschaf van een CV ketel dan wel een hybride systeem.

Warmtebron verwarming

Aanschaf warmtepomp

De aanschaf en installatie van een warmtepomp brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zorgt een warmtepomp ervoor dat een gasaansluiting in je huis niet nodig is, de warmtepomp verbetert het energielabel van je woning, en een warmtepomp zorgt  voor een vermindering van je CO2-uitstoot. Tevens is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk subsidie te krijgen op de aanschafkosten. Hierdoor wordt het aanschaffen van een warmtepomp een nog aantrekkelijkere investering.

Onderhoud Warmtepomp

Om voortdurend het maximale rendement uit jouw warmtepomp halen is onderhoud aan je toestel belangrijk. Daarom is periodiek onderhoud essentieel voor een goede en energiezuinige werking van het systeem. Daarnaast is terugkerend onderhoud hét moment om eventuele problemen vroegtijdig te spotten. Door je warmtepomp goed te onderhouden, voorkomt je storingen. Kies voor het onderhoudscontract van Aspers Installatietechniek. Met een onderhoudscontract van Aspers installatietechniek wordt jou warmtepomp vakkundig onderhouden. Daarnaast staan wij uiteraard voor je klaar bij storingen.

Geïnteresseerd in vakkundig advies en hulp voor het installeren van een warmtepomp? Onze vakmannen helpen je graag. Neem contact via het contactformulier of bel ons op (+31)495 587364 voor meer informatie.

Warmtepomp onderhoudscontract

Hebben we jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op. +31 (0)495 587364 info@aspersinstallatietechniek.nl Vul ons contactformulier in
Medewerker 1

Monteur koeltechnische installaties

Wij zijn op zoek naar iemand die ons super leuke team kan komen versterken. Ben jij die koeltechnisch installatiemonteur en een echte teamplayer, neem dan direct contact met ons op!

Bekijk vacature