Hybride warmtepomp Weert

Hybride of bivalent warmtepompsysteem

Bij bestaande woningen is dit veruit de beste toepassing. De warmtepomp werkt namelijk samen met je bestaande of nieuwe CV-ketel. De CV-ketel kan bijspringen tijdens de pieken in de warmtevraag zoals op een koude winterdag. De CV-ketel voorziet je tevens van warm water.

Ook hier moet de woning goed geïsoleerd zijn. De toepassing en uitvoering zijn echter makkelijker omdat de cv ketel indien noodzakelijk altijd zal ondersteunen. Het systeem is goedkoper dan een all electric warmtepomp. Een prijsopgave of indicatie krijg je van onze adviseurs.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is in veel opzichten vergelijkbaar met een hybride auto, die deels op een normale brandstof en deels op elektriciteit rijdt. Normaal gesproken werkt je CV-ketel alleen op aardgas. Door je CV-ketel te koppelen aan een elektrische warmtepomp ontstaat een hybride verwarmingssysteem. Zo’n systeem werkt op zowel gas als stroom.

Dankzij dit hybride systeem bespaar je direct tot wel tweederde op je gasverbruik. De betere systemen zijn ook in staat om continu de optimale mix van elektriciteit en gas te kiezen. Zo heb je altijd het beste van twee werelden, hoe de energieprijzen zich de komende vijftien jaar ook ontwikkelen.

Ben je geïnteresseerd? Neem contact met ons op!

Koelen met een hybride warmtepomp

Een ander voordeel van de hybride warmtepomp is dat je er ook mee kunt koelen. De werking kan worden omgekeerd. Zo kun je op warme dagen je woning koelen. Het gaat dan om topkoeling, waarmee het binnen tot ongeveer 5 graden koeler wordt dan buiten. Een belangrijke extra functie van de hybride warmtepomp, als je denkt aan de hete zomers van de laatste jaren. Let op: om te koelen heb je vloerverwarming nodig of speciale radiatoren. Gewone radiatoren zijn hiervoor niet geschikt.

Hybride warmtepomp

Onderhoud Hybride systeem

Om voortdurend het maximale rendement uit je hybride systeem te halen is onderhoud aan je toestel belangrijk. Daarom is periodiek onderhoud essentieel voor een goede en energiezuinige werking van het systeem. Daarnaast is terugkerend onderhoud hét moment om eventuele problemen vroegtijdig te spotten. Door het hybride systeem goed te onderhouden, voorkom je storingen. Kies voor het onderhoudscontract van Aspers Installatietechniek. Met een onderhoudscontract van Aspers installatietechniek wordt jou hybride systeem vakkundig onderhouden. Hierdoor blijft jou hybride systeem het maximale rendement geven. Daarnaast zijn wij uiteraard voor je klaar bij storingen. Bekijk hier de mogelijkheden om een onderhoudscontract voor je hybride warmtepomp af te sluiten.

Geïnteresseerd in vakkundig advies en hulp voor het installeren van een Hybride systeem? Onze vakmannen helpen je graag. Neem contact op via het contactformulier of bel ons op (+31)495 587364 voor meer informatie.

Hybride warmtepomp onderhoudscontract

Hebben we jouw interesse gewekt? Neem contact met ons op. +31 (0)495 587364 info@aspersinstallatietechniek.nl Vul ons contactformulier in
Medewerker 1

Monteur koeltechnische installaties

Wij zijn op zoek naar iemand die ons super leuke team kan komen versterken. Ben jij die koeltechnisch installatiemonteur en een echte teamplayer, neem dan direct contact met ons op!

Bekijk vacature